Sofie Smulders
Sofie Smulders Tech 12 okt 2016 / 18:38 uur

Betalen in virtual reality? Je hoeft maar te knikken

Virtual reality klinkt voor veel mensen misschien nog als een ver-van-mijn-bedshow, maar het komt er toch echt aan. VR-brillen worden niet alleen op persoonlijk niveau steeds populairder, ook in de zakelijke industrie wordt er steeds meer gebruik van gemaakt.

Dit geldt ook voor Alibaba, een Chinees internetbedrijf dat woensdag het zogenaamde concept VR Pay presenteerde. Hiermee wordt winkelen in virtual reality – ja, dat kan ook tegenwoordig – nog leuker. Met VR Pay hoeven gebruikers hun VR-bril niet meer af te zetten. Dit meldt Reuters.

VR Pay

Om de identiteit van gebruikers veilig te stellen, moeten zij inloggen of herkend worden door middel van stemherkenning. Volgens Lin Feng is stemherkenning de gemakkelijkste manier om in een VR-omgeving te gebruiken.

En dan komt het mooiste. Om de betaling af te ronden, is het nodig dat de gebruiker een wachtwoord ‘invoert’. Hiervoor kan hij of zij het hoofd gebruiken door te knikken, iets aan te raken of door langer dan 1,5 seconde naar een bepaald punt te kijken.

Het hoofd gebruiken om te knikken is niet de eerste inventieve methode van Alibaba om betalingen te doen. Eerder kwam het bedrijf al met het concept om selfies te maken om af te rekenen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Betalen in virtual reality? Je hoeft maar te knikken
Sluiten