Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 30 okt 2016
Leestijd: 1 minuut

75 procent van het internet gaat in 2017 via mobiel

Het internetverbruik gaat steeds meer via de mobiele telefoon. Ging het in 2012 nog om veertig procent van ons totale verbruik, volgens het bedrijf Zenith (dat jaarlijks een rapport uitbrengt over de advertentiemarkt) gaat volgend jaar 75 procent van het internet via de mobiele telefoon.

Volgens Zenith blijft het aandeel van de smartphones alleen maar doorgroeien naar 79 procent in 2018. Toch gaat het nog niet zo snel als aanvankelijk voorspeld werd door het bedrijf. Het mobiele aandeel ligt dit jaar nog drie procentpunt lager dan vorig jaar voorspeld.

Advertentieomzet

Door de stijging gaan er volgend jaar voor het eerst meer online advertenties bezocht worden via de mobiel dan via desktop, zo wordt voorspeld. Of twee jaar verwacht Zenith op dat gebied een mobieleadvertentieomzet van 134 miljard dollar. Dit is meer dan de kranten, tijdschriften, bioscopen en reclameborden samen opleveren.

Van alle landen op de wereld is Spanje het meest mobiel. Liefst 85 procent van het internetgebruik is daar mobiel. Verwacht wordt echter dat Hong Kong het Zuid-Europese land voorbij gaat steken.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
75 procent van het internet gaat in 2017 via mobiel
Sluiten