Remco Visser
Remco Visser Tech 24 sep 2016

Zo voorkom je dat Whatsapp data met Facebook deelt

Deze week werd bekend dat Whatsapp de persoonsgegevens van hun gebruikers toch gaat delen met Facebook. Hiermee moet het voor adverteerders makkelijker worden om reclame te maken binnen de chatapp.

Volgens Facebook wordt de informatie overigens alleen gebruikt voor gerichter adverteren en bijvoorbeeld het controleren van verdachte betalingen. „Het kan bijvoorbeeld gaan om een bericht van jouw bank over een potentieel frauduleuze transactie, of een melding van een vliegmaatschappij over een vertraagde vlucht", zo wordt in een blog uitgelegd.

Mocht je toch niet willen dat al je gegevens van Whatsapp bij Facebook komen te liggen, dan moet je haast maken. Je kunt de nieuwe regeling namelijk nog voorkomen, maar daarvoor heb je slechts 30 dagen de tijd.

Gebruiksvoorwaarden

De eerste methode is simpelweg het niet accepteren van de nieuwe gebruiksvoorwaarden, die je een dezer dagen vast al voor je neus hebt gehad. Onder de button ‘Akkkoord’ staat echter de optie om meer te lezen, en als je daar op klikt, krijg je onder meer een schakelaar te zien. Zet deze uit als wanneer je je nummer niet gedeeld wilt hebben en dus ook geen data naar Facebook wil overhevelen.

Maar ook als je wel akkoord bent gegaan met de nieuwe voorwaarden, is het nog niet te laat; je kunt de toestemming namelijk nog intrekken. In de instellingen van Whatsapp onder het kopje ‘Account’ tijdelijk de optie ‘Deel mijn informatie’. Schakel je die binnen dertig dagen na het accepteren van de voorwaarden uit, blijft je data uit handen van Facebook. Je telefoonnummer wordt dan echter wel gedeeld.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang donderdag de beste leestips in je mailbox!

Reageer op artikel:
Zo voorkom je dat Whatsapp data met Facebook deelt
Sluiten