IngelisedeVries
IngelisedeVries Tech 19 sep 2016 / 10:20 uur

Zo kom je erachter of je nieuwe Samsung explodeert

Mocht je net een Samsung Galaxy Note 7 hebben aangeschaft, dan bestaat er een kans dat je ‘m uit angst maar weer hebt opgeborgen. De batterij wordt namelijk nogal snel heet en ontplofte in sommige gevallen zelfs. Meer dan 90 van de telefoons raakte alleen in Amerika al oververhit, meldt The Verge.

Daarom besloot de elektronicagigant om in Amerika een grote terugroepactie uit te voeren en bood later excuses aan in de hoop de imagoschade nog een beetje te beperken.

Controleren

Inmiddels zijn er nog meer maatregelen genomen om je telefoon veilig te gebruiken. Op de website kun je het IMEI-nummer van je telefoon checken en zien of jouw toestel geïnfecteerd is. Als je niet weet wat je IMEI-nummer is, kun je *#06# intoetsen waar je normaal een telefoonnummer intoetst.

Ook introduceert het merk het groene batterij-icoontje. Als je icoontje groen is, ben je veilig. Het enige nadeel is dat sommige Android-thema’s ervoor zorgen dat het icoontje sowieso groen is. Je doet er daarom goed aan om toch even je IMEI-nummer te controleren. Ook voor je ‘m aanschaft, adviseert de website.

Reageer op artikel:
Zo kom je erachter of je nieuwe Samsung explodeert
Sluiten