Zoë Boven
Zoë Boven Tech 27 sep 2016 / 09:00 uur

Zien: lijst met wifi-wachtwoorden van vliegvelden

Voordat je in het vliegtuig kunt stappen naar een verre bestemming moet je vaak uren wachten op het vliegveld. Naast taxfree-winkels en dure kopjes koffie is er vaak weinig vermaak. Op sommige luchthavens, zoals Schiphol, kan je gelukkig gebruik maken van gratis wifi. Dat is echter lang niet overal het geval en dat is anno 2016 best vervelend. Gelukkig is er een oplossing.

Op het ene vliegveld krijg je maar één uur gratis wifi, op het andere vliegveld moet je zelfs betalen voor toegang tot het internet. Dit is te omzeilen dankzij Wireless Passwords From Airports And Lounges Around The World. Deze kaart met wachtwoorden is gepubliceerd door blogger en computertechnicus Anil Polat. De man reist al zes jaar rond de wereld en heeft al tachtig landen bezocht.

De kaart is gemaakt via Google. Door op het gewenste vliegveld te klikken, krijg je aan de linkerkant het bijbehorende wachtvoord van de luchthaven te zien. Zo staat het wifi-wachtwoord van de KLM lounge op Schiphol ook op de lijst. Ga er bij de lounge in de buurt zitten en je hebt onbeperkt toegang tot het netwerk.

Gelekt via personeel?

Hij komt waarschijnlijk aan de wachtwoorden dankzij het personeel van vliegvelden – dat vaak wel toegang heeft tot een gratis wifi netwerk. Sommige medewerkers lekken de wachtwoorden, zodat reizigers er ook gebruik van kunnen maken.

Ben jij een van de gelukkigen die op een vliegveld een wifi netwerk heeft gekraakt en wil je het wachtwoord delen? Polat heeft een reisblog waarop je kunt reageren. Zo kan iedereen wachtwoorden delen en voegt de blogger het wachtwoord toe aan de lijst.

Wij zijn benieuwd hoe lang het duurt voordat de luchthavens deze lijst ontdekken en hun wachtwoorden veranderen, maar tot die tijd hoeven reizigers zich in ieder geval niet meer te vervelen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Zien: lijst met wifi-wachtwoorden van vliegvelden
Sluiten