Sophie Moerman
Sophie Moerman Tech 16 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

YouTubers maken geniale parodie op treitervlogs

De treitervlogs van rapper Boef en de Hoodvlogs uit Zaandam leidde tot veel boze reacties, maar een paar YouTubers uit het Brabantse Gemert laten zien dat het ook anders kan. Zij maakten een hilarische parodie op de ‘hoodvlogs’, met hun dorp in de hoofdrol.

In de zogenaamde ‘buurtvlogs’ staat het dorp Gemert, ofwel ‘0492’ centraal. Mark Hoekx en zijn vrienden laten in de vlogs zien hoe ze hun getreiter voorbereiden. Zo overleggen ze hoe ze iemand van zijn fiets zullen trappen, om het vervolgens te filmen. De vlogs heten ‘Gewoon Dief’, verwijzend naar de ‘Gewoon Boef’-vlogs van de in opspraak geraakte vlogger Boef.

Achterlijk

„We willen met een grappige parodie laten zien hoe achterlijk de vlogs van bijvoorbeeld Boef zijn. Met onze video willen we de kijkers laten nadenken”, vertelt Hoekx aan Eindhovens Dagblad. Ook wil hij duidelijk maken dat veel van de vlogs gewoon in scène zijn gezet. „Niet alles is wat het lijkt”.

Geen ruzie

De vlogs van de Brabantse vrienden zijn in een dag al tienduizenden keren bekeken en gaan het internet over. Hoekx benadrukt dat hij geen ruzie heeft met vloggers als Boef, maar hoopt wel dat de vlogs die zij nadoen zo snel mogelijk van het internet verdwijnen. „YouTube moet de video’s verwijderen. Ze zijn nep, asociaal, buiten proporties en niet grappig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
YouTubers maken geniale parodie op treitervlogs
Sluiten