Inge Schouten
Inge Schouten Tech 8 sep 2016 / 20:45 uur

Twitter verandert Direct Messages in chatapp

Twitter heeft de functie Direct Messages uitgebreid. Het lijkt nu meer op een chat waarbij de gebruiker onder andere kan zien of de ontvanger het privébericht gelezen heeft.

De veranderingen maakte Twitter donderdag bekend via een tweet. Net als bij WhatsApp krijgen gebruikers een blauw vinkje te zien als hun bericht gelezen is. Dit geldt zowel in een groepsgesprek als in een een-op-eengesprek. Ook zien zij wanneer de ander bezig is iets te typen. Volgens technologiewebsite Tweakers lijkt Twitter hierdoor zijn DM-functionaliteit „steeds meer in te willen zetten als een volwaardige chatapp.”

Preview

Een andere verandering is de preview die nu verschijnt bij het sturen bij een link. Ontvangers zien zo direct een voorbeeld van de webpagina. De nieuwe features zijn sinds de bekendmaking, direct in werking getreden. Toch kan het nog even duren voordat alle gebruikers met de nieuwe functionaliteit kunnen experimenteren.

Vorig jaar sleutelde Twitter ook al een de Direct Messages. Sindsdien kunnen gebruikers privéberichten sturen naar mensen die zij niet volgen. Voorheen konden die berichten enkel verstuurd worden naar gebruikers die elkaar volgen. Het is overigens mogelijk om deze optie uit te schakelen om te voorkomen dat iedereen een persoonlijk bericht kan sturen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Twitter verandert Direct Messages in chatapp
Sluiten