Zoë Boven
Zoë Boven Tech 14 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Saoedisch meisje (15) bedenkt emoticon met hoofddoek

Het moet er een keer van komen: een emoticon met een hoofddoek. Tenmiste, dat vindt de 15-jarige Rayouf Alhumedhi, een Saoedisch meisje dat in Duitsland woont.

Alhumedhi heeft het heft in eigen handen genomen en een ontwerp van een gesluierde emoticon gemaakt, dat meldt ze in een openbaar gemaakt document. Ze stuurde haar idee op naar het Unicode Consortium, een non-profitorganisatie die ontwerpen van nieuwe emoticons beoordeelt en ontwikkelt.

Als de emoticon door de keuring komt, is hij in 2017 beschikbaar.

Vertegenwoordigen

Nadat de jongedame een artikel las over het maken van emoticons, kwam ze op het idee voor een gesluierde versie. Ze stuurde een e-mail naar Unicode en wist met het idee de aandacht van een medewerker te trekken. Die hielp haar met het opstellen van een formeel voorstel.

Alhumedhi schreef: „In het tijdperk van digitalisering speelt beeld een grote rol in onze communicatie. Met de grote verschillen in de wereld, moeten we vertegenwoordigd zijn.” Zo zwierde de Saoedische de discussie over het toevoegen van een emoticon met een hoofddoek aan.

Discussie

Het voorstel voor de emoticon komt nadat veel Europese landen worstelen met de sluier die door moslims gedragen wordt – in allerlei vormen. Het idee krijgt steun van Alexis Ohanian, de mede-oprichter van het sociale medium Reddit. Ook vragen veel mensen op sociale media zich af hoe ze kunnen helpen om het voorstel door de commissie te krijgen.

Het definitieve ontwerp van de emoticon moet in november van dit jaar klaar zijn. Daarna gaat een commissie van Unicode zich over het voorstel buigen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Saoedisch meisje (15) bedenkt emoticon met hoofddoek
Sluiten