D. van Aken
D. van Aken Tech 2 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

Samsung staakt verkoop ontploffende Galaxy Note 7

Die sexy nieuwe Galaxy Note 7 waar jij misschien al zo lang naar uitkijkt, laat helaas nog langer op zich wachten. Samsung heeft namelijk wereldwijd de verkoop van het toestel gestaakt na incidenten waarbij de batterij van het apparaat in de brand vloog tijdens het opladen.

Ontploft

Samsung heeft vrijdag in een verklaring bekendgemaakt dat alle toestellen – behalve die in China verkocht zijn – worden vervangen, zowel de toestellen die al in handen van consumenten zijn als die naar winkels zijn verscheept.

Eerder deze week werd er op YoTtube een video geplaatst waarop een verbrand Galaxy Note 7-toestel was te zien. De eigenaar beweerde dat zijn telefoon was ontploft nadat hij hem had losgekoppeld van zijn oplader. Als snel verschenen er op social media meer berichten van mensen die hetzelfde probleem hadden.

De Galaxy Note 7 werd begin vorige maand geïntroduceerd door Samsung en was in tien landen te koop. In Nederland was het toestel nog niet leverbaar. Wel was Samsung al een reclamecampagne gestart om de telefoon te promoten en was het mogelijk om een bestelling te plaatsen.

Wereldwijd zijn in totaal al 2,5 miljoen Galaxy Note 7-toestellen verkocht. Volgens Samsung duurt het zo’n twee weken om de al verkochte toestellen om te ruilen. Het is niet duidelijk of daarna de verkoop van nieuwe toestellen weer van start gaat.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Samsung staakt verkoop ontploffende Galaxy Note 7
Sluiten