Sofie Smulders
Sofie Smulders Tech 7 sep 2016 / 19:00 uur

Meer Pokémon Go en sporten met nieuwe Apple Watch

Volgens recente berichten heeft de Pokémon Go-rage zijn hoogtepunt wel bereikt, maar de kersvers geïntroduceerde nieuwe Apple Watch zou daar weleens verandering in kunnen gaan brengen.

https://twitter.com/ynderberg/status/773581905853722624

Want alhoewel jij misschien zelf inmiddels genoeg Pikachu’s hebt gevangen, stromen binnen- en buitenlandse parken nog steeds vol met fanatieke fans. Pokémon Go werd al meer dan 500 miljoen keer gedownload en ontwikkelaar Niantic loopt flink binnen met het spelletje.

Apple Watch Series 2

Misschien heeft Pokémon Go gewoon weer een zetje nodig en die stap zet Niantic in samenwerking met Apple. Binnenkort is het spel beschikbaar op de Apple Watch. Hierdoor hoef je niet meer je telefoon uit je zak te halen om te kijken of er een Pokémon in je buurt zit. Dit meldt Apple op het evenement van het bedrijf in San Francisco woensdagavond.

Met de app op de Apple Watch krijg je bovendien de volgende extraatjes: je kunt zien hoe ver je precies moet lopen om de Pokémon te vangen, hoeveel ervaringspunten je nog nodig hebt om het volgende level te bereiken en hoeveel stappen je inmiddels al gezet hebt.

Maar er is meer dan alleen Pokémon Go voor gebruikers van de nieuwe Apple Watch. De nieuwe Apple Watch met de naam Series 2 is sneller, heeft een helderder scherm en bezit GPS. Hierdoor kun je de (waterdichte!) Apple Watch ook goed gebruiken tijdens het sporten.

Daarom werkt Apple voor het nieuwe horloge ook samen met Nike en introduceren de merken samen de Apple Watch Nike+. Deze moedigt gebruikers aan om te gaan bewegen. Hij vraagt je of je van plan bent om te gaan hardlopen en vertelt je of je vrienden aan het hardlopen zijn. Lui op de bank zitten wordt dus net iets lastiger gemaakt door de Apple Watch Nike+.

https://www.instagram.com/p/BKEHaVvgYZT/

Mocht je de originele Apple Watch eerder in de schappen hebben laten liggen vanwege het uiterlijk, dan ben je ditmaal wellicht wel bereid hem te kopen. Er zijn nieuwe varianten beschikbaar, in aluminium, keramiek en roestvrij staal. Ook de bandjes kun je aanpassen, deze zijn wonderwel hip ontworpen door Hermès. De kosten voor de nieuwe Apple Watch starten bij 369 dollar.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meer Pokémon Go en sporten met nieuwe Apple Watch
Sluiten