Daisy Heyer
Daisy Heyer Tech 13 sep 2016 / 10:25 uur

Meisje (16) ontwikkelt app om lunchbuddies te vinden

Altijd moeilijk: naast wie moet je zitten op een eerste schooldag? De Amerikaanse tiener Natalie Hampton biedt een oplossing, met haar zelfgefabriceerde ‘Sit With Us’ app.

De ‘Sit With Us’ app helpt studenten die het moeilijk vinden om een plekje te vinden tussen al het studentengeweld op scholen. De app geeft studenten toestemming zichzelf te rekenen tot ‘ambassadeurs’. De ambassadeurs kunnen ‘open lunch’ evenementen posten, waarbij iedereen die zoekt naar gezelschap bij hen mag komen zitten.

Pesterijen

De 16-jarige Natalie Hampton ontwikkelde de app, die op 9 september live ging. Ze kwam op het idee omdat ze het volledige brugklasjaar in het haar eentje had gegeten. De situatie maakte haar kwetsbaar en bovendien werd ze het mikpunt van pesterijen.

Natalie vertrok uiteindelijk naar een andere school, waar ze veel meer sociaal contact heeft. Toch bleef de gedachte van alleen zitten en gepest worden in haar gedachten, vooral omdat ze weet dat ze lang niet de enige is die hier last van heeft. Ze bedacht de app, die volgens haar broodnodig is omdat het kinderen beschermt van een publieke afwijzing en zichzelf een buitenstaander voelen.

„Op deze manier is het heel erg prive. Het gaat via een telefoon. Niemand hoeft het verder te weten”, legt ze uit aan NPR.En je weet dat je niet wordt afgewezen als je bij de tafel aan komt.” Volgens Natalie heeft ze sinds de lancering van de app al honderden enthousiaste reacties ontvangen. Ook op haar school worden al ‘open lunches’ georganiseerd. „Ik ben superblij dat de app zo goed van start is gegaan.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Meisje (16) ontwikkelt app om lunchbuddies te vinden
Sluiten