Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 12 sep 2016 / 20:35 uur

Instagram laat je lijst met verboden reacties maken

Scheldpartijen en andere negatieve berichten zijn binnenkort niet meer op Instagram te vinden, als het aan de makers van de app ligt. Zij hebben namelijk een nieuwe functie geïntroduceerd, waarmee je gemakkelijk alle ongewenste reactie kunt uitbannen.

Vanaf maandag kunnen alle gebruikers negatieve berichten automatisch laten verdwijnen door een speciale filter toe te passen. Geen filter om je gezicht net iets beter uit te laten komen dus deze keer, maar een filter om alle pestkoppen in één keer de mond te snoeren.

Reacties konden al handmatig worden weggehaald, maar voor sommigen was dat helaas niet voldoende. Als Instagram-gebruiker kun je nu een lijst opstellen met woorden die niet op jouw account mogen verschijnen. Dus ja, als je het zat bent dat iedereen je blondje noemt, kun je dat er ook inzetten.

De nieuwe functie moet de foto-app een stuk gezelliger houden. Scheldpartijen, beledigingen en negatieve discussies worden automatisch verwijderd. Je kunt er nu ook voor kiezen om de reacties helemaal uit te zetten, mocht je überhaupt geen commentaar willen.

De makers introduceren de nieuwe functie vooral omdat ze het belangrijk vinden dat iedereen foto’s en filmpjes moet kunnen posten, zonder kritiek, bedreigingen, intimidaties of andere aanstootgevende berichten te ontvangen. „We willen dat Instagram een veilige en plezierige plaats is om jezelf uit te drukken” schrijft NOS.

De intimiderende, aanstootgevende of over-all negatieve berichten zijn natuurlijk niets nieuws op sociale media. Ook Facebook, Twitter en YouTube kampen met deze problemen en proberen hier een passende oplossing voor te vinden. Deze bedrijven zetten in mei hun handtekening onder een nieuwe richtlijn om negativiteit op de platformen uit te bannen.

Naast de ethische toevoeging aan de app zijn er ook wat onnozele, maar toch leuke nieuwe snufjes: gebruikers kunnen nu inzoomen op foto’s en de teksten onder de foto kun je een spetterend kleurtje geven.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Instagram laat je lijst met verboden reacties maken
Sluiten