Sofie Smulders
Sofie Smulders Tech 28 sep 2016
Leestijd: 1 minuut

HBO Nederland stopt, Game of Thrones blijft

Slecht nieuws voor fans van series als Ballers en Silicon Valley. Zij moeten hun favoriete series vanaf 2017 gaan missen. HBO Nederland stopt er namelijk mee. Dit meldt Sparql.

Game of Thrones-liefhebbers hebben waarschijnlijk geluk. Ziggo zou een nieuwe dienst gaan aanbieden die de rechten van de hitserie koopt, aldus Broadcast Magazine.

„Wij vinden het jammer afscheid te moeten gaan nemen van HBO. Als onderdeel van ons basispakket was HBO altijd één van onze favoriete ‘premium’ zenders”, valt te lezen op de website van aanbieder Sparql. Naast de eerdere genoemde series zijn Girls, True Detective, The Night Of en Deadwood bekende titels die op HBO te zien zijn.

Aangepaste pakketten

Vanaf 1 januari haalt HBO de stekker uit de Nederlandse variant. Dit geldt voor de betaalzenders, het ondemandkanaal, de internetdienst en HBO Nederland bv. De zenders HBO, HBO2 en HBO3 zullen bij geen enkele provider meer aangeboden worden, waardoor ook de pakketten van de providers waar HBO beschikbaar gesteld werd, aangepast moeten worden.

In 2012 ging HBO de samenwerking aan met Ziggo voor een betaalkanaal waarop ook shows van andere betaalzenders te zien waren. Naast het reguliere HBO volgden later ook nog HBO2 en HBO3.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
HBO Nederland stopt, Game of Thrones blijft
Sluiten