Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 28 sep 2016

Facebook start in oktober met Facebook-at-work

Het pruttelt al een paar jaar en binnenkort is het dan eindelijk zover. Facebook komt in oktober namelijk met een nieuwe variant: Facebook at Work. Het social medium hoopt hierdoor ook op de werkvloer de machtigste te kunnen worden.

Facebook at Work is bedoeld als het communicatiemiddel binnen bedrijven. Collega’s hebben drie verschillende chatopties: tekst, spraak en video. Bovendien is er ook een nieuwsfeed waarin collega’s elkaar van updates kunnen voorzien en waar er ook live video’s gestreamd kunnen worden, zo weet Bright.

Gebruikers betalen

Verder heeft Facebook van vergelijkbare communicatiediensten voor bedrijven het verdienmodel afgekeken. Per account dat aangesloten is bij het bedrijf, betaalt het bedrijf een bedrag per maand. Hoe duur zo’n account precies zal zijn is nog niet bekend. Het is de eerste keer dat Facebook de gebruikers laat betalen. Tot dusver werd er vooral verdiend dankzij advertenties en de beursgang.

De profielen zullen volledig afgescheiden zijn van die op het sociale medium en de gedeelde informatie is enkel toegankelijk voor de werknemers van het bedrijf.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Facebook start in oktober met Facebook-at-work
Sluiten