Remco Visser
Remco Visser Tech 27 aug 2016 / 19:15 uur

Streep door vleesverkoop via Facebook

Lekker een biefstukje of balletje gehakt bestellen via Facebook? Dat zit er niet meer in. De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit heeft namelijk een einde gemaakt aan de verkoop van vlees aan particulieren via een besloten Facebookgroep.

Op drie locaties in het land zijn de administratie en vleesproducten in beslag genomen, zo liet de NVWA weten.

Voedselveiligheid

Leden van die besloten groep op Facebook konden bestellingen plaatsen, waarna het vlees eens per week werd geleverd. Maar dat werd ongekoeld vervoerd, voldeed niet aan de etiketteringseisen en ook de houdbaarheid was niet duidelijk. Zeker met het warme weer is dat gevaarlijk, stelt de NVWA. Ook daarom is de eigen inlichtingen- en opsporingsdienst erop afgestuurd.

Onderzocht wordt nu nog waar het vlees vandaan komt.

Omroep Brabant meldt dat het onder meer gaat om de Stichting Boodschappenbank in Gelderland en Brabant. Daar is zaterdag 700 tot 900 kilo vlees meegenomen. Dat zou worden bezorgd bij minderbedeelden. Een medewerker bestrijdt dat er iets niet goed zou zijn met het vlees.

Risico’s

De productieketen van vlees en vleesproducten is behoorlijk groot. Bij elke schakel kunnen risico’s ontstaan die consumptievlees in gevaar brengen. Dat begint bij het voer dat dieren eten en eindigt bij consumenten die (vlees)producten kopen. Daarom gelden strenge regels voor voedselveiligheid en dierenwelzijn. De NVWA ziet erop toe dat bedrijven zich daaraan houden.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Streep door vleesverkoop via Facebook
Sluiten