Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Tech 30 aug 2016

Instagrammer laat hilarische en rare reacties achter

De fervente Instagrammer weet het wel: zo nu en dan krijg je de meest vreemde reacties onder een foto. Meestal zijn het spamaccounts die je een hoop volgers beloven. Maar zo nu en dan zit er gewoon écht iets willekeurigs tussen. De kans is groot dat de reactie dan van comedian John Purcell komt.

De New Yorkse komedie-schrijver heeft namelijk een opmerkelijke hobby. Op Instagram zoekt hij tussen de populaire foto’s en laat hij een reactie achter die totaal nergens op slaat. En die post hij voor ons plezier op zijn Tumblr Hello Stranger.

Verveling

„Drie jaar geleden begon ik willekeurige reacties achter te laten op foto’s van vreemden”, laat de 32-jarige Purcell aan Mashable weten. „Het was iets grappigs om te doen als ik me verveelde. Soms maakte ik screenshots die ik naar mijn vriendin of vrienden stuurde. Ze vonden het zo grappig dat ik besloot een Tumblr te beginnen.”

Populair

Eerder zocht Purcell de foto’s via de ‘populair’-sectie van Instagram, maar sinds de update is de optie op populaire berichten te zoeken verdwenen. „Nu laat ik gewoon reacties achter die me op dat moment grappig lijken.”

De schrijver heeft niets dan goede bedoelingen met zijn ‘project’. „Het is een stom, grappig ding om te doen. Het is nooit mijn intentie geweest om nare reacties op iemands foto’s achter te laten. En ook niet om hem of haar voor schut te zetten. Ik vind het gewoon grappig om reacties te plaatsen die helemaal niks met de foto te maken hebben en nergens op slaan.”

Reactie

De talloze opmerkingen die Purcell post, blijven vaak onopgemerkt tussen de honderden reacties die de Instagrammers krijgen. „Eén op de vijftien mensen reageert, meestal met ‘lol, wtf’. Het is één keer gebeurd dat iemand mijn Instagrampagina bekeek en een rare, willekeurige reactie achterliet. Dat was grappig.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Wekelijks het beste van Metro in je mailbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang iedere donderdag om 16.00 uur een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Instagrammer laat hilarische en rare reacties achter
Sluiten