Steven Musch
Steven Musch Tech 31 aug 2016 / 14:30 uur

Gegevens bijna 70 miljoen gebruikers Dropbox gehackt

Het veel gebruikte online opslagprogramma Dropbox is gehackt, waardoor de gegevens zoals wachtwoorden en emailadressen van ongeveer 69 miljoen gebruikers online staan. De hack heeft plaatsgevonden in 2012 en Dropbox kondigde toen al aan dat er emailadressen waren gestolen.

Vorige week liet Dropbox weten dat sommige gebruikers hun wachtwoord moesten veranderen, maar nu pas blijkt dat het om miljoenen emailadressen en ook wachtwoorden gaat. De gestolen gebruikersgegevens kwamen in het bezit van de technologiewebsite Motherboard, maar het is niet duidelijk hoe zij precies aan die gegevens zijn gekomen.

Wachtwoord veranderen

Op de website Have I Been Pwned kunnen gebruikers controleren of ze zijn gehackt. Dropbox raadt gebruikers aan om hun wachtwoorden te veranderen of de zogeheten tweestapsauthenticatie in te schakelen. Daarmee moet je om in te loggen behalve een wachtwoord ook een code invoeren die naar je mobiel wordt verstuurd.

Volgens Dropbox zijn de gestolen gegevens nog niet gebruikt om in te loggen op accounts van gebruikers. Ook circuleren de gebruikersgegevens voor zover bekend nog niet op online-handelsplaatsen.

Dit is volgens Motherboard de zoveelste mega-hack. Deze zomer werden miljoenen gegevens van LinkedIn, MySpace, Tumblr en het Russische VK verhandeld op het zogeheten dark-web.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gegevens bijna 70 miljoen gebruikers Dropbox gehackt
Sluiten