Remco Visser
Remco Visser Tech 24 aug 2016 / 16:45 uur

Festival Mysteryland ook virtueel te ervaren

Zou je dolgraag naar Mysteryland willen gaan, maar geen kaartje kunnen krijgen? Dan is er dit jaar gelukkig een oplossing om het festival toch een beetje te kunnen beleven. En dat gewoon vanuit je woonkamer!

Deze editie van het dancefeest in Vijfhuizen is namelijk ook virtueel te ervaren, zo is woensdag bekend gemaakt. Met een speciale virtual reality-bril kan het festijn, via het Youtube-kanaal van Mysteryland, live worden ervaren alsof je er zelf bij bent.

Ook voor bezoekers van het festival, dat dit weekend op het Floriadeterrein in Haarlemmermeer plaatsvindt, is de livestream beschikbaar. In een special relaxruimte kunnen de bezoekers even bijkomen, maar via de VR-livestream hoeven ze toch niets te missen.

Behalve de livestream worden er overigens ook ‘gewone’ sfeerfilmpjes gedeeld via sociale media. Die zijn echter wel in 360 graden te bewonderen.

Drones

Een andere nieuwe techniek is trouwens niet toegestaan op het festival; drones zijn namelijk door de burgemeester van Haarlemmermeer via een noodbevel verboden. De onbemande vliegtuigjes zijn volgens het noodbevel „hinderlijk” en „kunnen gevaar opleveren” voor bezoekers, artiesten, festivalmedewerkers en hulpdiensten.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Festival Mysteryland ook virtueel te ervaren
Sluiten