Sabine de Lucht
Sabine de Lucht Tech 28 aug 2016
Leestijd: 1 minuut

App jij tijdens het rijden? Bekijk dan deze video

Kijk jij weleens stiekem op je telefoon tijdens het autorijden om een appje te sturen? Of kan je het gewoon niet laten om nog even die Facebookpost te bewonderen? Wellicht kan dit filmpje voor eens en altijd uitleggen waarom je dit juist niet moet doen.

Hoewel Veilig Verkeer Nederland (VVN) al meerdere keren heeft gepleit voor maatregelen tegen smartphonegebruik tijdens het rijden, nam in 2015 het aantal verkeersdoden met bijna 9 procent toe. Ook het aantal zwaargewonden door verkeersongelukken steeg.

Rob Stomphorst van VVN vertelde al eerder aan Metro dat het smartphonegebruik hierbij een grote rol speelt. Helemaal zeker is dit niet, omdat het wettelijk nog niet toegestaan is voor de politie na een ongeluk om de telefoon van een bestuurder te checken op gebruik tijdens het rijden.

Ongeluk

Om door te dringen tot jonge bestuurders, riep de Amerikaanse televisiezender AT&T een campagne in het leven genaamd ‘It can wait’ waarbij verschillende slachtoffers hun verhaal delen. Maar eentje in het bijzonder, raakte deelnemers het meeste.

Het gaat om een jonge vrouw die haar beide ouders verloor bij een auto-ongeluk omdat de bestuurder te druk bezig was met zijn telefoon. Tegen verschillende tieners deed zij haar schokkende verhaal en dat leverde verrassende reacties op:

Klik hier wanneer de video niet wordt getoond

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.