Sofie Smulders
Sofie Smulders Tech 28 jul 2016 / 18:34 uur

Website Assen-Alert wil wijkpreventie zonder geklets

De buurt in de gaten houden via WhatsApp is op zich niets nieuws, maar Assenaren Bert Hillenga en Chad Megenis willen proberen om de moderne buurtwacht op een echt effectieve manier in te zetten. Zonder geklets over van alles en nog wat, dus. Dat doen ze met de website Assen-Alert. Assen wordt de eerste gemeente in Nederland die met zo’n overkoepelende site de hulpdienst probeert te controleren. Hillenga en Megenis zetten het idee op voor de wijk Marsdijk en willen dit nu uitbreiden naar andere wijken. Dit meldt RTV Drenthe.

Uiteindelijk zou de website van Assen-Alert voor de hele stad in werking moeten treden. Wijkagent Harry Mulder helpt Hillenga en Megenis hiermee en samen hebben ze een voorbeeld gemaakt. Op de website kun je klikken op de betreffende wijk, waarna je naar de pagina geleid wordt waar je informatie kunt vinden en je kunt aanmelden.

Alleen in noodgevallen

Een WhatsApp-groep wordt enkel in noodgevallen opgezet, zodat medewerkers niet overspoeld worden door berichten van andere gebruikers. Per wijk wordt een coördinator aangesteld die de groep en het contact beheert. Geïnteresseerden worden dan ook direct in contact gebracht met deze coördinator.

Buurtpreventie via WhatsApp bestaat al in veel wijken in Nederland. Er wordt echter regelmatig geklaagd over de manier van communiceren, omdat mensen onnodige informatie zouden delen en over allerlei overbodige zaken zouden chatten. Met de website Assen-Alert willen de initiatiefnemers laten zien dat het ook anders kan.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Website Assen-Alert wil wijkpreventie zonder geklets
Sluiten