IngelisedeVries
IngelisedeVries Tech 20 jul 2016 / 15:20 uur

Tiener vindt navigatie voor vissers uit

Een 14-jarige jongen uit India heeft een prijs van Google gekregen voor zijn GPS-systeem dat ervoor zorgt dat lokale vissers veilig kunnen vissen én productief blijven. De prijs, die 10.000 dollar inhoudt, richt zich op projecten die een verschil maken in een gemeenschap, meldt Mashable.

Beurs

Ramesh, de winnaar van de prijs, ontwikkelde de app FishErmen Lifeline Terminal (FELT). Daarmee kunnen vissers makkelijker navigeren op het water. Naast de prijs van 10.000 dollar, wint hij ook nog een beurs van 50.000 dollar voor de Google Science Fair 2016.

Ramesh werd geïnspireerd door een project dat hij in het nieuws zag. Een boel vissers vissen per ongeluk buiten hun gebied en worden daardoor gearresteerd en een paar maande opgesloten. „Informatie over de locatie kan de vissers helpen informatie te vergaren”, zegt Ramesh.

„Vissers raken vaak de weg kwijt en vissen 12 tot 13 kilometer op zee. Soms midden in de nacht. Ze hebben technologie nodig om veilig te kunnen vissen.”

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Tiener vindt navigatie voor vissers uit
Sluiten