Remco Visser
Remco Visser Tech 26 jul 2016 / 13:40 uur

Russen krijgen eigen versie Pokémon GO

Ben je het zoeken naar Pikachu en Charmander ondertussen al helemaal zat? Dan biedt een stedentripje naar Moskou misschien uitkomst. In de Russische hoofdstad is namelijk een bijzondere variant op Pokémon GO gelanceerd, zo meldt Business Insider.

In de app met de aansprekende titel ‘Know. Moscow. Photo’ ga je dan ook niet op zoek naar Pokémon, maar naar bekende personen uit de Russische geschiedenis. Het doel is om op de straten van Moskou met je smartphone personages als Yuri Gagarin, Iwan de Verschrikkelijke of Napoleon Bonaparte op de foto te zetten.

Kritiek

De app mag dan een behoorlijk nationalistische insteek hebben, niet iedereen is er even blij mee. Parlementslid Yevgeny Fyodorov uit bijvoorbeeld de kritiek dat de makers van de app Rusland willen destabiliseren met het spelletje.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Russen krijgen eigen versie Pokémon GO
Sluiten