Sofie Smulders
Sofie Smulders Tech 16 jul 2016 / 13:20 uur

Pokémon GO nu officieel te downloaden in Nederland

Voor de mensen die netjes gewacht hebben om het op de legale tour te doen: Pokémon GO is vanaf vandaag officieel te verkrijgen voor iOS- en Androidgebruikers. Via een omweg downloadde een grote groep Nederlanders (naar verluidt zo’n 1,3 miljoen mensen) de ontzettend populaire game al. Naar schatting zou Pokémon GO wereldwijd al bij tientallen miljoenen mensen op de smartphone staan.

De hype nam ook ons land de afgelopen week volledig over. Veel plekken in Nederland waren bezaaid met mensen die alleen of in groepjes op zoek waren naar Pokémon, die gevangen kunnen worden met pokéballs. Nu de app legaal te downloaden is, zul je waarschijnlijk nog meer fanatiekelingen tegenkomen op straat. Metro kwam deze week al flink wat fans tegen!

Storing

Om die reden kun je vandaag al tegen flink wat storingen aanlopen bij het inloggen. Door de immense populariteit hebben de servers van Pokémon Go het namelijk behoorlijk zwaar. Op AlleStoringen.nl werden rond 15 uur al 2441 klachten verzameld van mensen die niet konden inloggen.

Niantic

Pokémon GO is niets minder dan een goudmijn voor ontwikkelaar Niantic, die expres gewacht heeft met het uitbrengen van de app omdat de servers door de enorme belangstelling overbelast werden. Naast Nederland is Pokémon GO in 25 andere landen nu officieel beschikbaar gesteld.

De afgelopen dagen werden overigens ook neppe apps getraceerd in de Play Store die zich voordeden als de officiële Pokémon Go-app. De apps zouden malware bevatten, waardoor het scherm vergrendeld werd terwijl op de achtergrond van de telefoon pornoadvertenties aangeklikt werden, een manier voor de makers om geld te vangen. De apps zijn inmiddels verwijderd uit de Play Store.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief! 🌐

Wil jij iedere donderdag om 16.00 uur de parels uit het Metroweb, winacties en meer fun ontvangen? 🤹‍♀️

Reageer op artikel:
Pokémon GO nu officieel te downloaden in Nederland
Sluiten