Sofie Smulders
Sofie Smulders Tech 14 jul 2016 / 18:13 uur

Pokémon GO is goed voor de lijn

Naast de opvatting dat het een leuk spel is, heeft Pokémon GO ook nog eens positieve effecten op het lichaam. Gebruikers van het ontzettend populaire spelletje zitten gemiddeld zo’n drie kwartier in de app, dat is meer dan bijvoorbeeld WhatsApp of Snapchat. Niet dat je die vijfenveertig minuten per dag constant aan het rondrennen bent, maar om succesvol een Pokémon te vangen, moet je zeker wel in beweging blijven.

Bij Clinic Compare zetten ze de cijfers op een rijtje. Zo rekenden ze uit dat je zo’n 30 Pokémon per uur kunt vangen, wanneer je dit lopend doet. Ben je fanatieker omdat er kapers op de kust liggen die jouw Pikachu of Hypno ook wel zien zitten? Rennend kun je er zo’n 50 tot 80 vangen. Op papier dan, in de praktijk zal het zo’n vaart niet lopen.

Kilo’s

Wat heeft dat voor effect op het verliezen van gewicht? Als vrouw gaat het verbranden van calorieën gemiddeld minder snel, dus zal zij meer Pokémon moeten vangen om evenveel af te vallen als een man. Het komt erop neer dat als je 43 minuten per dag Pokémon GO speelt, je zo ongeveer 22 Pokémon vangt. Mannen verbranden hiermee bijna een half kilo in ongeveer twee weken en vrouwen doe daar ruim 16 dagen over.

De echte fanatiekelingen doen natuurlijk alles om die zeldzame Pokémon te pakken te krijgen en zullen vermoedelijk ook meer calorieën verbranden. Er is vandaag zelfs een Pokémon gespot op de Mont Ventoux. De gemiddelde GO-speler zal geen zin (en geen bijbehorende conditie) hebben om de berg te trotseren, maar misschien kan het voor sporters wel als een soort doping werken.

Reageer op artikel:
Pokémon GO is goed voor de lijn
Sluiten