Remco Visser
Remco Visser Tech 9 jul 2016 / 11:35 uur

Man bouwt computer van 47.000 euro om te Tetrissen

Voor een behoorlijk goede computer of laptop hoef je tegenwoordig echt niet meer te betalen dan een euro of 500. Toch spendeerde de Brit James Newman maar liefst 47.000 euro aan de bouw van zijn computer, waar hij vervolgens alleen Tetris op kan spelen.

In tegenstelling tot moderne pc’s is de enorme computer van Newman bovendien lang niet zo snel. Het ding werkt met een snelheid van slechts 8 KHz, waar hedendaagse pc’s heel wat rapper zijn. "Ja, de computer op jouw bureau is een miljoen keer sneller dan die van mij, maar de mijne is mooier", aldus de computer-hobbyist tegen de BBC.

Educatief

De Megaprocessor, zoals Newman zijn bouwwerk doopte, is dan ook gebouwd voor educatieve doeleinden. Door de omvang van het apparaat kunnen mensen namelijk een rondleiding door de computer krijgen, waarmee ze leren hoe een moderne pc nu eigenlijk werkt.

Reageer op artikel:
Man bouwt computer van 47.000 euro om te Tetrissen
Sluiten