Remco Visser
Remco Visser Tech 5 jul 2016 / 20:45 uur

Man aangeklaagd na aanvallen Google-hoofdkantoor

Een man heeft het hoofdkantoor van Google in Mountain View tot drie keer toe aangevallen, omdat hij vond dat hij door het bedrijf werd bespioneerd. Raul Murillo Diaz (30) is aangeklaagd, meldde de plaatselijke krant San José Mercury News.

Murillo zou op 19 mei twee molotovcocktails naar een Street View-auto hebben gegooid. Het voertuig liep geen schade op, maar er was wel brandschade op de grond. Op 4 juni werd er geschoten op een gebouw van Google. In de ramen zaten zeker vijf kogelgaten. En op 10 juni werd een zelfrijdende auto van Google in brand gestoken, mogelijk met een waterpistool gevuld met brandstof.

Celstraf

Diaz zit momenteel vast en moet binnenkort voor de rechter verschijnen. Als hij schuldig wordt bevonden, hangt hem een celstraf van 20 jaar boven het hoofd.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Man aangeklaagd na aanvallen Google-hoofdkantoor
Sluiten