Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 18 jul 2016 / 14:41 uur

Gamers verdienen flink met Pokémon GO-accounts

Pokémon GO is voor de meeste spelers in de afgelopen weken snel uitgegroeid tot een heel populaire hobby. Er zijn echter ook mensen die er goud geld aan verdienen. Dat zijn niet de makers, nee, sommige fanatieke gamers handelen in accounts.

Op Ebay wordt er namelijk gehandeld in Pokémon GO-accounts. Mensen met veel geld en weinig tijd, die toch veel Pokémon willen beheren kopen voor tientallen tot honderden euro’s accounts over van ervaren gamers. Een account met level twintig (veertig is het hoogste) wordt al verhandeld voor 448 euro, zo schrijft RTL Nieuws.

Driehonderd items

Een van de veelvraten is Jackson Wares. Tegenover Wall Street Journal vertelt hij, dat hij al vijftig Pokémon en meer dan driehonderd items heeft verkocht aan anderen.

Het principe is heel simpel, aangezien je op Pokémon Go inlogt met een Google-account. De gamer maakt een account aan, logt met het account in en gaat lekker Pokémon vangen. Vervolgens wordt het Google-account doorverkocht via een site als Ebay, hetgeen officieel verboden is.

World of Warcraft

Pokémon GO is niet het eerste spel waarbij dit gebeurt. Er wordt ook al geruime tijd gehandeld in World of Warcraft-accounts. Hierbij gaan de duurste accounts voor duizenden euro’s over de digitale toonbank.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Gamers verdienen flink met Pokémon GO-accounts
Sluiten