Remco Visser
Remco Visser Tech 19 jul 2016 / 17:16 uur

Brazilië haalt Whatsapp opnieuw uit de lucht

Een rechter in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro heeft dinsdag de berichtendienst WhatsApp in het hele land lamgelegd omdat de onderneming weigert informatie af te staan voor een politieonderzoek. Het is volgens het Braziliaanse medium O Globo inmiddels de derde keer dat het in Brazilië populaire communicatiemiddel wordt platgelegd wegens een conflict met justitie.

WhatsApp van de mediagigant Facebook heeft het vaker aan de stok met de Braziliaanse justitie. In maart bijvoorbeeld werd een vicepresident van Facebook in Brazilië, Diego Dzodan, aangehouden omdat er volgens justitie „herhaaldelijk was geweigerd informatie te verstrekken die nodig was in een onderzoek naar de georganiseerde misdaad en drugssmokkel."

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Brazilië haalt Whatsapp opnieuw uit de lucht
Sluiten