Remco Visser
Remco Visser Tech 4 jul 2016 / 16:55 uur

App waarschuwt Amerikanen voor witte haaien

Amerikanen kunnen de komende zomermaanden weer met een gerust hart pootje baden aan hun stranden. Via een speciale app wordt er in de Verenigde Staten momenteel namelijk bijgehouden waar er witte haaien zijn gesignaleerd, zo meldt CNN.

De app Sharktivity is ontwikkeld door het Atlantic White Shark Conservancy, een organisatie die tot doel heeft de beruchte roofvis te beschermen. Via de app, die momenteel alleen beschikbaar is op iPhones, zijn sinds de lancering al ruim tachtig witte haaien gelokaliseerd. Daarnaast krijgen mensen ook veiligheidstips in geval van een confrontatie met een haai.

Volgens milieubeschermer Cynthia Wigren is Sharktivity overigens niet alleen handig voor strandgangers, maar kunnen ook schippers, vissers en zelfs piloten er gebruik van maken.

Reageer op artikel:
App waarschuwt Amerikanen voor witte haaien
Sluiten