Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 3 jun 2016 / 13:15 uur

Slachtoffer pakt inbreker zelf door ‘Find my iPhone’

Hulde aan de techniek! De 32-jarige reality-tv-ster Ayo Adesina heeft de inbreker die zijn telefoon stal namelijk achter de tralies gekregen door de ‘Find my iPhone’-app. De man heeft thuis een bewakingscamera hangen en besloot aan de hand van deze beelden het heft in eigen hand te nemen.

De 30-jarige inbreker Dean Nuet verdwijnt nu voor 2,5 jaar achter de tralies. Ayo zou de politie gebeld hebben omdat er ingebroken werd in zijn huis terwijl hij boven lag te slapen met zijn vriendin en hun 2-jarige dochtertje. Een paar dagen later vond hij het politieonderzoek blijkbaar niet snel genoeg gaan en besloot hij zelf detective te spelen.

Ayo is namelijk ook programmeur en herinnerde zich dat hij ‘Find my iPhone’ had geïnstalleerd op zijn iPhone 6. Als dat programmaatje op je telefoon staat, kun je via een ander apparaat (bijvoorbeeld je computer) zien waar jouw telefoon zich bevindt. Zo kwam Ayo erachter dat zijn telefoon slechts op 20 minuten afstand van hem was.

Vervolgens liet de man de bewakingsbeelden die hij had gemaakt zien aan buurtbewoners. Zo konden zij hem helpen de man op te sporen, want hij moest in de buurt zijn. Over de beelden zei hij tegen Mirror: „Het was een schok om een man te zien staan in mijn huis, die door mijn spullen rommelde. Het was verontrustend, ik heb het niet aan mijn vriendin laten zien omdat ik weet dat ze hysterisch zou worden.”

De inbraak vond al plaats op 6 februari van dit jaar, in Adesina’s huis in Essex. De dief nam onder andere een jas, telefoon en laptop mee. Met alle informatie van de ‘Find my iPhone’-app, de bewakingsbeelden en de buurtbewoners ging Ayo weer naar de politie.

Paranoïde

Niet veel later werd Nuet gearresteerd en gaf hij toe schuldig te zijn aan de inbraak. Sinds die dag heeft Ayo Adesina duizenden ponden uitgegeven aan extra beveiliging voor zijn huis: „Door dit incident ben ik paranoïde geworden. Ik dacht dat ze nog een keer zouden komen opdagen en het nog een keer zouden proberen.”

Volgens hem is 2,5 jaar cel dus prima, maar hij zou eigenlijk willen dat de man nog veel langer moet zitten. De gestolen laptop en telefoon zijn nooit teruggevonden en de man hoefde geen schadevergoeding te betalen, omdat de rechtbank aantoonbaar vond dat de dader geen geld had.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Slachtoffer pakt inbreker zelf door ‘Find my iPhone’
Sluiten