Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 6 jun 2016 / 21:00 uur

Ook de game-industrie gaat Facebook Live gebruiken

De game-industrie is enorm groot. De beste professionele spelers verdienen grof geld met hun spel en anderen verdienen veel met hun streams op bijvoorbeeld YouTube. Blizzard Entertainment wil die markt nu verder uitbreiden, zo meldt NU.

De game-uitgever wil dat gamers hun actie voortaan ook live kunnen stream via Facebook Live en Go Live. Laatstgenoemde is een eigen functie van Blizzard, maar aangezien het publiek daar niet in een keer immens zal zijn wil het ook inspelen op de kracht van het grootste sociale medium van het moment.

Voor Facebook is dit ook een overwinning, want op deze manier kan het de strijd aangaan met andere grote spelers in het streamen, zoals Twitch en YouTube Gaming. Afgelopen weekend werd er al een evenement van Blizzard – Overwatch – gestreamd via Facebook.

Reageer op artikel:
Ook de game-industrie gaat Facebook Live gebruiken
Sluiten