Rens Oving
Rens Oving Tech 22 jun 2016
Leestijd: 1 minuut

Met deze app betalen je vrienden wel op tijd terug

Of ze nog even 30 euro over willen maken, is de vraag. Van die ene keer in de kroeg dat je hebt voorgeschoten en niemand contant geld op zak had. En hoewel je vrienden dat heus wel willen doen, is iedereen het ook zo weer vergeten. Moet je het wéér vragen als je ooit je geld terug wilt zien.

ABN Amro denkt de oplossing te hebben voor zulke vergeetachtige vrienden. De nieuwe app Tikkie, vanaf vandaag beschikbaar voor iOS en Android telefoons.

De app gebruikt WhatsApp om je vrienden een link te sturen. Via iDeal kunnen zij vervolgens het juiste bedrag naar de juiste rekening overmaken.

„Gemakkelijker en laagdrempeliger dan een WhatsApp bericht sturen met een iDeal-betaalverzoekje wordt het volgens ons niet”, zegt Frank Verkerk van ABN Amro.

Snel en makkelijk

Met de vergelijkbare app TWYP van ING is het ook mogelijk om geld over te maken naar iedereen, ongeacht de bank, maar daarbij moet wel eerst een account worden aangemaakt. En om te kunnen betalen moet ook eerst geld worden overgemaakt naar dat account.

Die extra stappen zijn bij Tikkie niet nodig. Ook de app hoef je niet te hebben om geld terug te betalen. De iDeal betaling kan door iedereen met een mobiele telefoon meteen worden uitgevoerd op dezelfde manier waarop je in een webwinkel betaalt.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox 🌐

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Met deze app betalen je vrienden wel op tijd terug
Sluiten