Remco Visser
Remco Visser Tech 2 jun 2016 / 16:51 uur

Hoera! Google Home komt ook naar Nederland

Googles nieuwe spraakassistent Google Home komt ook in Nederland op de markt. De speaker waar je allerlei dingen aan kunt vragen en die je opdrachten kunt geven, moet aan het einde van dit jaar te koop zijn, laat Google aan Android Planet weten.

Googles slimme speaker is een fysiek verlengstuk voor de spraaktechnologie Google Assistent, die onder meer verwerkt is in Google Now. De Home-speaker werd tijdens Google I/O, afgelopen week, aangekondigd en zal in eerste instantie alleen in de VS te koop zijn. Wanneer Home precies naar ons land komt, laat Google in het midden.

Niet alleen de verschijningsdatum is nog niet duidelijk, Google kan ook nog niets zeggen over de ondersteuning van het Nederlands. Mogelijk is Home vooral handig voor Nederlanders die het Engels goed beheersen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hoera! Google Home komt ook naar Nederland
Sluiten