Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 24 jun 2016 / 09:10 uur

Hippe muziekles op de basisschool met Martin Garrix

Muziekles van Martin Garrix, Marco Borsato of Tania Kross, dat klinkt een stuk beter dan semiritmisch met een tamboerijn op je hand slaan zoals wij vroeger deden. En het mooie is: het kan nu echt! Binnenkort kunnen basisschoolleerlingen heel veel plezier halen uit hun muziekles, die bijna dreigde te verdwijnen.

De Amstelveense basisschool De Triangel had donderdag de primeur: de eerste digitale muziekles volgens de nieuwe methode Kazoo. Die eerste les werd gegeven door operazangeres Tania Kross. Kazoo is een methode die gebruikmaakt van het digitale schoolbord dat tegenwoordig in veel klaslokalen hangt.

Verschillende soorten muziek

Er zijn lessen van artiesten als dj Martin Garrix, Marco Borsato en Tania Kross. Zo maken de kinderen kennis met verschillende muzieksoorten en voeren ze ook opdrachten uit. Leerkrachten hoeven er geen speciale muzikale vaardigheden voor te hebben en instrumenten zijn ook niet per se nodig.

Ontwikkeling

Kazoo is bedacht door het Concertgebouw. Dat gaf opdracht de methode te ontwikkelen omdat muziekles belangrijk is voor de ontwikkeling van kinderen, maar op veel basisscholen in de verdrukking zit. Leerkrachten zeggen er geen tijd voor te hebben of ze weten niet hoe ze die les moeten geven.

De muzieklessen zijn voor de groepen 1 tot en met 8 en gaan de scholen 2,50 euro per leerling per jaar kosten, meldt het Concertgebouw.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Hippe muziekles op de basisschool met Martin Garrix
Sluiten