Steven Musch
Steven Musch Tech 8 jun 2016 / 14:39 uur

Google maakt ‘uit-knop’ voor robot-apocalyps

Robots die de menselijke intelligentie voorbijstreven, en misschien zelfs de wereld overnemen? Het klinkt gek, maar steeds meer wetenschappers maken zich druk over dit toekomstbeeld. Wetenschapper Stephen Hawking heeft ervoor gewaarschuwd, evenals Bill Gates de oprichter van Microsoft.

AI

Samen met wetenschapper Stuart Armstrong van Oxford wil Google de mensheid behoeden voor dit duistere toekomstscenario. De laatste jaren werkten ze aan een project genaamd Safely Interuptable Agents. Dit is een soort software die bij elke AI (artificiële intelligentie) moet worden ingebouwd, zodat een mens altijd de controle over de robot kan krijgen, mocht er iets fout gaan.

Maar wat als een slimme robot leert om deze software uit te schakelen? Daar heeft Google iets op bedacht. Het bedrijf heeft een programma ontwikkeld waardoor een slimme robot nooit een mens kan weerhouden om de controle te krijgen.

Reageer op artikel:
Google maakt ‘uit-knop’ voor robot-apocalyps
Sluiten