Metro
Metro Tech 8 jun 2016 / 11:50 uur

Frankrijk komt met app voor terreurwaarschuwingen EK

Frankrijk heeft woensdag, twee dagen voor het begin van het EK voetbal, een speciale app gelanceerd om voetbalfans te waarschuwen voor mogelijke aanslagen. Euro 2016 gaat vrijdag van start onder het gesternte van de noodtoestand die is uitgeroepen nadat militante islamisten vorig jaar november aanslagen pleegden in Parijs.

De app van het ministerie van Binnenlandse Zaken heet SAIP, een afkorting voor système d’alerte et d’information des populations, en is beschikbaar voor Android en iOS.

Dreiging

Er gaat een waarschuwingslichtje knipperen op het scherm van de gebruiker als er in de buurt een aanslag is gepleegd of als er een aanslag dreigt. De applicatie is er niet alleen om voor terreuracties te waarschuwen, bij kernrampen of overstromingen licht de app ook op. Gebruikers kunnen waarschuwingen aanvragen voor maximaal acht geografische gebieden.

De app is niet naar het Nederlands vertaald, maar is wel beschikbaar in het Frans en Engels.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Frankrijk komt met app voor terreurwaarschuwingen EK
Sluiten