Remco Visser
Remco Visser Tech 4 jun 2016 / 12:00 uur

Festival komt met polsbandje als portemonnee

Bezoekers van het festival Amsterdam Open Air kunnen zaterdag voor het eerst hun drankjes betalen met een speciaal polsbandje. Ze hoeven daardoor niet meer in de rij te staan voor muntjes. Door een PayPal-rekening te koppelen aan hun festivalaccount, kunnen ze zonder contant geld of pinpas op zak naar het evenement.

,,De manier waarop we betalen is aan het veranderen”’, zegt Jan-Willem Roest van de betaaldienst PayPal Benelux. ,,Mobiel en cashless zijn de toekomst. Consumenten willen gemak en snelheid en deze oplossing biedt een snelle en veilige manier om op festivals te betalen.”

Limiet

Voorafgaand aan het festival kunnen bezoekers vaststellen wat ze maximaal willen uitgeven of een automatische opwaardering instellen. De gebruikers van de speciale festivalbandjes profiteren van kortere wachttijden en blijven niet zitten met ongebruikte muntjes omdat het resterende tegoed op hun account automatisch binnen 48 uur wordt teruggestort.

De speciale polsbandjes kunnen deze zomer op meerdere Amsterdamse festivals worden gebruikt, zoals Straf_Werk Festival en Pleinvrees Festival.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Festival komt met polsbandje als portemonnee
Sluiten