Steven Musch
Steven Musch Tech 8 jun 2016 / 13:45 uur

Facebooken op het werk: goed voor creativiteit

Even op Twitter of Facebook tijdens het werk. Voor veel mensen is dat tegenwoordig heel gewoon geworden, maar je baas is er waarschijnlijk minder blij mee. Vanaf nu kun je wijzen naar een nieuw onderzoek waaruit blijkt dat beperkt gebruik van sociale media tijdens het werk de creativiteit juist stimuleert.

Zelf-therapie

Het gebruik van Facebook of Twitter kan voor afwisseling zorgen tijdens een lange dag op kantoor, zo schrijven Chinese wetenschappers in een nieuw rapport. De studie, gepubliceerd in het tijdschrift Employee Relations, laat zien dat het gebruik van sociale media tijdens het werk kan dienen als een soort van zelf-therapie bij jonge werknemers, die een baan hebben die niet helemaal bij ze past.

Productiviteit

Volgens de onderzoekers stimuleert het gebruik van sociale media de creativiteit en werkt het als een uitlaatklep tegen stress. Tenminste, zolang je maar niet te veel op Facebook zit natuurlijk. Want dat zorgt uiteraard voor een lagere productiviteit en het geeft aan dat de werknemers zich vervreemd voelen van hun baan.

Maar na hoeveel minuten op Facebook word je dan precies onproductief? Daar hebben de onderzoekers geen duidelijk antwoord op. Even tussen de bedrijven door op Twitter lijkt geen probleem, maar een uur naar filmpjes kijken is een minder goed idee, vinden de onderzoekers.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebooken op het werk: goed voor creativiteit
Sluiten