Jessica Heijmans
Jessica Heijmans Tech 13 jun 2016 / 18:04 uur

Facebook blundert: verklaart Filipijnen de oorlog

Met de beste bedoelingen feliciteerde Facebook de Filipijnen met hun Onafhankelijkheidsdag. Het ging echter fout met de bijbehorende afbeelding, die gaf namelijk aan dat de Filipijnen in oorlog zijn.

Inwoners van de Filipijnen die Facebook openden, kwamen afgelopen weekend voor een bijzondere verrassing te staan. Facebook wenste hen namelijk niet alleen een fijne Onafhankelijkheidsdag, maar verklaarde door een fout met de Filipijnse vlag ook dat het land in oorlog is.

De Filipijnse vlag bestaat uit twee horizontale banen (rood en blauw) en een witte driehoek. Normaliter staat de blauwe baan bovenaan, maar op Facebook werd de rode baan per ongeluk boven geplaatst en dat betekent ‘oorlog’ in de Filipijnen.

Facebook heeft in een statement aan The Phillipine Star laten weten spijt te hebben van de afbeelding: „We geven veel om de gemeenschap in de Filipijnen en, in een poging om mensen te verbinden op Onafhankelijkheidsdag, maakten wij een fout.”

Gelukkig konden de meeste Twittergebruikers er wel om lachen:

https://twitter.com/chubbycheekschx/status/741934132310081536

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Facebook blundert: verklaart Filipijnen de oorlog
Sluiten