Jennifer Schoorlemmer
Jennifer Schoorlemmer Tech 27 mei 2016 / 09:36 uur

Techbedrijven leggen internetsnelweg onder water aan

Techbedrijven Facebook en Microsoft gaan een eigen internetsnelweg aanleggen onder water. De kabel is bedoeld om sneller internet waar te maken. Door zelf een kabel te leggen, omzeilen ze de telecombedrijven die normaal gesproken internet aanbieden.

Sneller internet is hard nodig, vooral voor de services van Facebook. Livevideo’s, virtuele werelden: daar is bandbreedte voor nodig. De kabel loopt van het noorden van Virginia (VS) tot Bilbao (Spanje) en dan naar Europa, Afrika, het Midden-Oosten en Azië, schrijft The Guardian.

Snellere datatransfers

Een Spaanse telecomprovider zal de aanleg bijstaan. Het bedrijf zal ook toegang tot de kabel verkopen aan andere bedrijven, maar Facebook en Microsoft krijgen hoe dan ook de eerste toegang tot snellere datatransfers.

Dat Facebook een eigen kabel kan betalen, zal waarschijnlijk een teken zijn dat het bedrijf in de toekomst de markt zal domineren. Terwijl andere virtualreality-bedrijven andermans ruimte in andere diepzeekabels moeten kopen, heeft Facebook gewoon een eigen.

Het is niet bekend hoeveel het project gaat kosten. De aanleg zou in augustus van dit jaar moeten beginnen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Techbedrijven leggen internetsnelweg onder water aan
Sluiten