Sophie Moerman
Sophie Moerman Tech 12 mei 2016 / 14:10 uur

Schiphol opent online museum voor 100e verjaardag

Ter gelegenheid van het honderdjarig bestaan van Schiphol is de luchthaven een online museum begonnen. Op de website schiphol100jaar.nl kunnen belangstellenden een reis door de tijd maken.

Zo zijn er foto’s en bewegende beelden te zien van de eerste lijnvlucht naar New York en van de opening van de nieuwe verkeerstoren, maar ook de aankomst van verschillende beroemdheden zoals The Beatles (1964) en Martin Luther King wordt getoond.

De beelden zijn verzameld uit onder meer het Stadsarchief Amsterdam, het Amsterdam Museum en het Stedelijk Museum. Er worden nog steeds nieuwe beelden geplaatst en iedereen die het leuk vindt, kan zelf beelden en herinneringen toevoegen.

Op 19 september 1916 landde het allereerste vliegtuigje op ‘vliegweide Schiphol’, wat toen nog een militair vliegveld was. In 1920 arriveerde het eerste lijndiensttoestel er. Inmiddels is de luchthaven uitgegroeid tot een van de belangrijkste van Europa, met 58 miljoen passagiers in 2015. Schiphol organiseert dit jaar nog meer activiteiten om het jubileum te vieren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Schiphol opent online museum voor 100e verjaardag
Sluiten