Cerise van Vliet
Cerise van Vliet Tech 2 mei 2016 / 12:30 uur

Passagiers durven vliegtuig niet in door WiFi-naam

Stel je voor, je staat op het punt om het vliegtuig in te stappen en ziet een pop up op je scherm van een WiFi-netwerk met de naam ‘Mobiel Ontploffingsapparaat’. Dan krijg je toch flink de kriebels tegenwoordig en stap je misschien niet eens meer in.

Het overkwam een passagier van een vliegtuig van Qantas, hij of zij zag de naam van het netwerk en alarmeerde het personeel. De vlucht werd aan de grond gehouden en dus vertraagd, tot de slechte grappenmaker was gevonden.

De piloot van de QF481 riep om dat het toestel niet zou opstijgen, totdat het apparaat was getraceerd maar sommige passagiers waren zo bang dat ze direct het vliegtuig verlieten, meldt Mashable. Passagier John Vidler vertelde Yahoo News: ,,Hij vertelde dat er een apparaat aan boord was die een naam had die hij dreigend vond en dat we niet zouden vertrekken, voordat dat apparaat naar hem toe was gebracht.”

Na een half uur had nog niemand zich gemeld, maar het bereik van de WiFi was zo groot, dat het ook iemand in de vertrekhal geweest kan zijn. Het vliegtuig heeft drie uur langer op het vliegveld in Melbourne gestaan, voordat het toch wegvloog naar Perth.

Reageer op artikel:
Passagiers durven vliegtuig niet in door WiFi-naam
Sluiten