Remco Visser
Remco Visser Tech 16 mei 2016 / 13:00 uur

Nintendo brengt iconen naar het witte doek

Als het aan Nintendo ligt, kunnen gamers binnen een paar jaar ook op het witte doek van onder meer Mario en Zelda genieten. Het Japanse bedrijf gaan van een aantal van hun iconische karakters films maken, zo verklapte CEO Tatsumi Kimishima aan de Japanse krant Asahi.

De filmtak van Nintendo gaat opgezet worden met de opbrengsten van de verkoop van hun aandeel in honkbalteam de Seattle Mariners. Daarnaast zal er voor de producties samengewerkt worden met meerdere bedrijven over de wereld, al houdt Nintendo de touwtjes zoveel mogelijk in eigen handen.

Flop

Welke Nintendo-games op het lijstje staan voor een verfilming werd nog niet bekend gemaakt, maar het zullen wel animatie-films worden. En dat is maar goed ook; Nintendo’s pogingen tot echte verfilmingen waren eerder al rampzalig. Zo werd de filmversie van Super Mario Bros in 1993 een enorme flop, met een score van 4/10 op IMDb en 15 procent op Rotten Tomatoes.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Nintendo brengt iconen naar het witte doek
Sluiten