Kasper Hermans
Kasper Hermans Tech 18 mei 2016

Nieuwe oortjes kunnen realtime gesprekken vertalen

Het lijkt een scène uit een sciencefictionfilm als The Hitchhikers Guide to The Galaxy, maar het wordt binnenkort mogelijk. Oortjes die direct het gesprek dat je voert vertalen. Waverly Labs heeft ze ontworpen.

In paren verkocht

Hoe de techniek precies werkt, wil Waverly Labs niet verklappen, maar met de oortjes, the Pilot genaamd, kunnen twee mensen in verschillende talen tegen elkaar praten, terwijl ze elkaar in hun eigen taal horen. Dit werkt wel alleen als beide personen een Pilot dragen. Mede daardoor zullen ze in paren verkocht worden, zodat je een paar kan uitlenen aan iemand waarmee je wilt praten.

Goedkoop worden de oortjes – die ook werken als normale headset – overigens niet. Wie vanaf 25 mei direct reserveert, is 115 tot 160 euro kwijt. Wacht je totdat het apparaat overal te verkrijgen is, dan betaal je tussen de 220 en 265 euro voor the Pilot.

Maar dan heb je ook werkende techniek, zoals in het onderstaande filmpje te zien is. Het gesprek wordt door de techniek wel iets vertraagd, laat dat een verbeterpuntje zijn voor de toekomst.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Het beste van Metro in je inbox

Meld je aan voor onze nieuwsbrief en ontvang twee keer per week een selectie van onze mooiste verhalen.

Reageer op artikel:
Nieuwe oortjes kunnen realtime gesprekken vertalen
Sluiten