Ingelise de Vries
Ingelise de Vries Tech 11 mei 2016
Leestijd: 1 minuut

Netflixgebruikers missen 6 dagen reclame per jaar

Ben je een trouwe gebruiker van Netflix? Dan bespaar je heel wat tijd. Als Netflixgebruiker zie je dan namelijk per jaar zo’n 160 uur minder reclame dan gewone televisiekijkers. Dat zocht de website Cutting Cord uit.

Zes dagen

Netflix had in januari van dit jaar 75 miljoen abonnees die gemiddeld 2 tot 3 uur per dag kijken. Als je ervan uitgaat dat je bij normale tv zo’n 16 minuten reclame per uur hebt, mis je bij drie uur kijken ruim drie kwartier reclame als je in plaats daarvan kijkt op Netflix. Dat zijn zes hele dagen per jaar.

Dat levert ook voor de traditionele tv-kijker goed nieuws op: een aantal partijen heeft het aantal minuten al naar beneden gebracht. Daarmee hopen de partijen dat Netflixkijkers ook weer gewone tv gaan kijken. Daar denken de Netflixers echter anders over: driekwart denkt dat het platform uiteindelijk gewone tv zal vervangen.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Netflixgebruikers missen 6 dagen reclame per jaar
Sluiten