Carolien Tsao
Carolien Tsao Tech 10 mei 2016 / 20:45 uur

Loop virtueel door Tanzaniaans vluchtelingenkamp

We kunnen ons misschien wel inbeelden hoe een vluchtelingenkamp in Afrika eruit ziet, maar hoe het er écht uitziet weten er maar weinig. Maar dankzij fotograaf Martin Edstrom kun je middels virtual reality zien hoe het is om een kind te zijn in een van de grootste vluchtelingenkampen ter wereld.

360 graden

Edstrom legde alle plekken van het Nyarugusu Refugee Camp in Tanzania vast om met de wereld te delen hoe het er in het kamp aan toe gaat. Dankzij de 360 gradenbeleving kunnen mensen zien hoe onder meer de 11-jarige Eric zou leven. „Hij is een fictief persoon, maar wel gebaseerd op zes kinderen die er wonen”, aldus Charlotte Smit van ontwikkelingsorganisatie Plan Nederland tegenover AD. „We willen daarmee een zo compleet mogelijk beeld geven. We hebben hen gevraagd wat ze zoal doen, eten en wie er voor ze zorgen.”

Plan Nederland wil met de nieuwste techniek aandacht vragen voor de kampen en vooral de kinderen die er leven. „Zij hebben niets te maken met de wereldproblematiek,” aldus Smit, „maar zijn hier wel de dupe van.”

Duidelijke afspraken

Of het geld niet beter naar de kinderen had kunnen gaan, in plaats van naar de nieuwste technische snufjes om dit te kunnen realiseren? „Daar zijn duidelijke afspraken over gemaakt”, vertelt Smit. „89 procent van alle inkomsten wordt besteed aan de doelstellingen van Plan. De overige 11 procent gaat naar wervingskosten zoals voorlichting zoals deze. Op die manier halen we weer meer geld op waar we kinderen in dit soort kampen mee kunnen helpen."

Benieuwd naar de beelden? Klik HIER.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Loop virtueel door Tanzaniaans vluchtelingenkamp
Sluiten