Sophie Moerman
Sophie Moerman Tech 25 mei 2016 / 10:00 uur

Huawei sleept Samsung voor de rechter om patenten

De oorlog in telefonieland duurt voort. Na de veelbesproken patentzaak met Apple heeft Samsung nu opnieuw een claim aan zijn broek hangen. Dit keer sleept het Chinese Huawei de telefoniegigant voor de rechter.

Bloomberg heeft het ingediende papierwerk in handen, waaruit blijkt dat Samsung volgens Huawei inbreuk maakt op elf patenten. Het zou gaan om technologie voor communicatienetwerken en software voor 4G-netwerken, voor de vierde generatie mobiele apparaten.

De twee bedrijven zijn hierover in gesprek gegaan, maar konden geen overeenstemming bereiken over het gebruik van de technologie. Huawei claimt dat het Samsung heeft aangeboden een eerlijk tarief te berekenen, maar Samsung zou weigeren te betalen. Daarom eist Huawei nu een schadevergoeding.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Huawei sleept Samsung voor de rechter om patenten
Sluiten