Metro
Metro Tech 23 mei 2016 / 16:00 uur

Eerste zelfrijdende Audi in 2025

Automaker Audi investeert de komende jaren fors in innovatie en technologie. Dat moet leiden tot de lancering van de eerste volledig zelfrijdende Audi’s in 2025. Die belofte deed bestuursvoorzitter Rupert Stadler van het dochteronderdeel van Volkswagen.

Dit jaar zal Audi circa 3 miljard euro uitgeven aan investeringen in modellen en technologie. In 2016 worden meer dan twintig nieuwe of vernieuwde modellen op de markt gebracht. Een jaar later volgt de eerste Audi die met behulp van de file-assistent in staat is om zelfstandig te rijden op wegen bij snelheden tot 60 kilometer per uur.

De automaker zet ook vol in op elektrisch aangedreven voertuigen. In 2018 wordt een eerste elektrisch aangedreven terreinwagen geïntroduceerd, waarna het Duitse bedrijf ieder jaar een nieuwe auto met elektro-aandrijving wil lanceren.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Eerste zelfrijdende Audi in 2025
Sluiten