Metro
Metro Tech 6 mei 2016 / 13:25 uur

Deze emoji gebruik je dus helemaal verkeerd

Stop de persen! Er is een emoji die je mogelijk al lange tijd helemaal verkeerd gebruikt. We hebben het over het vrouwelijke poppetje in de roze trui met haar hand in de lucht.

We checken onze telefoon gemiddeld zo’n 221 keer per dag. Je zou dus verwachten dat we inmiddels wel weten wat we aan doen zijn op Facebook, Twitter, Snapchat, Instagram enzovoort. Maar niets is dus minder waar.

Sassy

De kans is groot dat ook jij het poppetje gebruikt om op charmante wijze een punt te maken, je zelfvoldaanheid te tonen of te laten zien dat je sarcastisch bent. De emoji wordt online dan ook wel ‘Sassy Girl’ of ‘Hair Flick’ genoemd, schrijft Emojipedia.

Beyoncé demonstreert.

De originele naam van het poppetje is eigenlijk ‘Information Desk Person’, dus iemand die werkzaam is achter een receptie. Maar een Canadese blogger kwam met een totaal andere theorie. Volgens haar kun je met de emoji laten zien dat je zojuist je haar hebt geknipt. Ja, dat is een mogelijkheid.

Wij blijven het poppetje in ieder geval gebruiken als ‘Sassy Girl’ à la Beyoncé. Want ja, we hebben het hier wel over Beyoncé!

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
Deze emoji gebruik je dus helemaal verkeerd
Sluiten