Lisa Vermeij
Lisa Vermeij Tech 19 mei 2016 / 15:07 uur

De reden waarom Puppyfilter zo populair is

De fervente Snapchatters zullen hem waarschijnlijk al vaak voorbij hebben zien komen, de Puppyfilter van Snapchat. Maar waarom is deze filter toch zo populair?

Seflies zijn er in alle soorten en maten. Eerder waren de ‘Duckface’ en ‘Fishgape’ al niet weg te denken op social media. Maar mede dankzij Snapchat zien we nu overal selfies met de meest hilarische filters. Waarvan de Puppyfilter verreweg het populairst is. Deze veelgebruikte filter is vooral favoriet bij vrouwen, maar ook erg leuk om toe te passen bij je pasgeboren neefje of je oude omaatje. En zelfs je chagrijnige oude buurman wordt nog enigszins schattig met deze filter. Maar als je het snoezige hond-masker even negeert, zul je zien dat je gezicht er ook een stuk voordeliger op staat.

Flatterende filter

Volgens Britse Media zijn er verschillende redenen waarom deze Puppyfilter zo populair is.

1. De filter maakt oneffenheden onzichtbaar. Pukkeltjes, rimpels, lijntjes en rode vlekjes verdwijnen als sneeuw voor de zon.

2. De hondensnuit is zo groot dat hij perfect je (iets te grote) neus verstopt.

3. Het contour van je gezicht wordt een beetje aangepast en zelfs iets verlengd. Je hebt het misschien niet eens door, maar hierdoor komt je gezicht toch net even iets beter uit de verf.

Ter illustratie: Zangeres Ariane Grande. Bron: Pinterest.

Foutje gezien? Mail ons. Wij zijn je dankbaar.

Reageer op artikel:
De reden waarom Puppyfilter zo populair is
Sluiten